Engel Bouw Advies Menu
Direct bellen

Succesverhaal: modernisering en orangerie met JE Architecten

Het Noord-Hollandse dorp Bergen kent veel unieke huizen, waaronder ook één huis dat eind jaren zestig was gebouwd. Enno Stemerding van JE architecten Alkmaar vroeg ons mee te helpen om dit huis te moderniseren – natuurlijk met behoud van een prachtige stijl.

 

Start van een samenwerking

De grootste wensen die wij bij een verbouwing horen, zijn ruimte en licht. Logisch, want deze twee geven een gevoel van vrijheid. Met name bij vrijstaande huizen of natuurlijk gelegen woningen wordt dit effect versterkt door de omgeving. De vereisten zijn dan wel dat die omgeving één moet worden het met huis zelf. Dat Enno Stemerding ons namens JE Architecten vroeg om dit voor een huis in Bergen te realiseren, was daarom voor ons een kans om te laten zien hoe groots een goede verbouwing kan zijn en wat voor positieve impact dat heeft.

Nadat we samen met Enno de plannen hadden uitgewerkt, konden we aan de slag. We gingen van een jaren zestig-stijl naar een modern ogende woning, zowel van buiten als van binnen. Wie de voor- en nafoto’s bekijkt gelooft bijna niet dat dit hetzelfde huis betreft.

 

Exterieur

 

Interieur

Bekijk alle foto’s op de projectpagina >>>

 

Een tweede bouwproject

Een goede samenwerking is er bijna altijd één met een vervolg. Om die reden is er nog een project geweest dat wij in samenwerking met JE Architecten uitvoerden. Het ging dit keer om het realiseren van een orangerie.

Zoals eerder gezegd is een samenspel met de omgeving, zeker in een natuurlijke omgeving als Bergen, belangrijk voor de beleving. Om die reden gingen wij aan de slag met een lijnenspel van hout, gevelstenen en keramische pannen. De orangerie werd vervolgens vanaf de basis opgebouwd tot een prachtige plek.

Zie voor alle projectfoto’s de Orangerie op de bouwprojectpagina.

 

Met trots opgeleverd

Elk project dat wij succesvol afronden wordt met trots opgeleverd. De orangerie en de verbouwing van het jaren zestig-huis zijn voor ons voorbeelden van succesvolle samenwerkingen. Naast onze eigen ervaring zetten we namelijk graag de ervaring van anderen in op punten waar zij ons versterken. Dat betekent voor opdrachtgevers minder geregel en meer resultaat. Precies waar ook wij blij van worden!

 

Zelf verbouwen? Weten wat mogelijk is met je huis of in de tuin? Neem vrijblijvend contact met ons op met je wensen of ideeën.