Engel Bouw Advies Menu
Direct bellen

Duurzaam verbouwen met FCS-hout

Hout is één van de duurzaamste bouwmaterialen die er bestaan. Tijdens de groei neemt het CO2 op, een gas dat voor ons als mensheid steeds lastiger in de atmosfeer te vinden is. Het geeft lucht aan iedereen die erbij in de buurt is. Maar hoe zet je het in voor duurzaam (ver)bouwen?

 

Als bouwbedrijf vinden wij dat we verantwoordelijkheid moeten nemen voor ons milieu bij onze bedrijfsvoering. Hierom hebben wij verschillende initiatieven genomen om de duurzaamheid van onze onderneming te verbeteren. Eén daarvan is duurzaam verbouwen met gebruikmaking van hout.

 

Duurzaam in de bouw

Naast het leveren van CO2 is er weinig energie benodigd om van hout een bouwproduct zoals een kozijn, deur of gewoon bouwhout te maken. Het milieu wordt dus minimaal belast als van hout een bouwproduct gemaakt wordt. Dit is op twee manieren goed voor het milieu op het moment dat je duurzaam hout gebruikt.

Hout is al een belangrijke grondstof bij onze projecten. Daarnaast vinden wij het van belang dat het toegepaste hout van duurzame herkomst is. Om deze redenen maakten wij de bewuste keuze om ons bedrijf FSC® te certificeren. Door het certificaat te halen en door volgens de richtlijnen van FSC International te handelen, laten wij zien dat wij duurzame houtproducten leveren. Hierop worden wij ook jaarlijks gecontroleerd door een certificeerder.

 

Alleen producten als zodanig aangeduid zijn FSC®-gecertificeerd

 

Wat doet FSC?

FSC International is nadrukkelijk een voorstander van het gebruik van hout als grondstof voor allerhande producten. Het is dus niet hun doelstelling om hout als grondstof een halt toe te roepen, maar om het (economische) belang van hout voor de bevolking in de landen van herkomst te onderschrijven. De organisatie streeft duurzaam bosbeheer na, zodat de mensen en dieren in de landen van herkomst en ook in onze westerse wereld voor onbepaalde tijd kunnen profiteren van de bossen in de wereld.

 

Wat is FCS-hout?

Dit is hout dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. FSC-gecertificeerde bossen worden op een dusdanige manier beheerd dat zij niet bedreigd worden in hun voortbestaan. Dit is primair goed voor het bos, en ook voor de dieren die hierin leven en voor de mensen die in en rond deze bossen wonen en werken.

Vraag ons daarom altijd naar de mogelijkheden voor FSC-gecertificeerde producten. Deze gebruiken wij het liefst!