Engel Bouw Advies Menu
Direct bellen

Checklist renovatie: ben jij toe aan renoveren?

Ben je nog blij met je woonkamer, tuin(huis), slaapkamer of badkamer? Of begint zowel je humeur als de muur langzaam af te brokkelen? Veel mensen twijfelen of een renovatie wel echt nodig is. Met deze checklist renovatie weet je binnen een paar minuten waar je staat.

 

Hoe werkt de checklist?

Het is zo simpel als het lijkt: bekijk onderstaande vragenlijst in de checklist renovatie en antwoord met ‘ja’ of ‘nee’.

 

De checklist renovatie

 1. Ik ben echt tevreden over waar ik woon; alles klopt met mijn woonwensen.
 2. Als ik om het huis heen loop, zie ik geen afbladderende verf of zwakke plekken.
 3. Ik haal alles uit de combinatie huis en buitenruimte. Zowel binnen als buiten heb ik plekken waar ik me helemaal op mijn gemak voel.
 4. Mijn energierekening is lekker laag.
 5. Mijn huis is gebouwd na 2005 en/of heeft na die tijd groot onderhoud gehad.
 6. Bij thuiskomst denk ik: wat heerlijk dat ik er ben.
 7. Mijn badkamer is een prettige ruimte die aan mijn wensen voldoet.
 8. In de slaapkamer kom ik tot rust.
 9. Er zijn genoeg ramen/lichtplekken in mijn huis zodat ik de verlichting alleen gebruik als het buiten donker is.
 10. De temperatuur in mijn huis is vrijwel altijd aangenaam.
 11. Mijn huis heeft een goed energielabel (minimaal B).
 12. Ik heb geen last van lekkage of druppelende kranen.
 13. De wc’s lopen nooit te lang door.
 14. Mijn waterrekening is relatief laag.
 15. Als ik dit huis opnieuw zou kopen en met de ogen van een buitenstaander bekijk, zou ik alles zo laten als het is.

 

De uitslag: toe aan renovatie?

Tel op hoe vaak je ‘nee’ hebt geantwoord (‘misschien’ of ‘een beetje’ telt als halve punt) en vind de uitslag hieronder.

 

1-3 keer nee

Het hoeft nog niet, alleen als je er zin in hebt. Het is slim om vast te leggen wat je woonwensen en irritaties zijn. Mochten de irritaties zich uitbreiden of je huis heeft meer onderhoud nodig, dan weet je alvast wat je wilt als renovatie wél echt nodig is.

 

4-6 keer nee

Het heeft nog geen haast, maar het begint er toch aan te komen… Probeer, als dat lukt, alvast wat geld opzij te leggen voor de noodzakelijke klusjes. Verzamel ook wat inspiratie en schrijf wensen en ideeën op. Zo ga je uiteindelijk goed beslagen ten ijs op zoek naar een klusbedrijf.

 

meer dan 6 keer nee

Je wist het waarschijnlijk al… en hier is het bewijs. Het is de hoogste tijd voor een renovatie. Met bovenstaande lijst heb je al een overzicht van wat er waarschijnlijk nodig is. De volgende stap is daarom te kijken naar je budget.

 

Nee op 1, 3, 6 en 12

Misschien is het tijd om te verhuizen… of om te kijken wat een totaalverbouwing voor je kan doen.

 

Ben je benieuwd naar renovatiekosten? Weten wat je met je budget kunt doen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een offerte op maat.